Składniki:
- szklanka cukru
- 170g mąki
- 6 jajek
- kostka masła
- 3 tabliczki czekolady (2 gorzkie i 1 mleczna)
1. W rondelku na małym ogniu rozpuszczam masło i czekoladę.
2. Do dużej miski wybijam 6 jajek i cukier. Miksuję. Następnie dodaję mąkę i całość dokładnie miksuję.
3. Do miski dodaję rozpuszczone masło i czekoladę. Miksuję około 5 minut, tak aby powstała jednolita masa.
4. Ciasto wylewam na suchą blachę. Piekę przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
(ciasto nie powinno wyrosnąć, w środku może być wilgotne)
Smacznego!
Smacznego!
Uwielbiam brownie! Czekoladowe ciasto zawsze świetnie się sprawdza :)
OdpowiedzUsuńAle pyszotka ,a u mnie pustki ...pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńSłodki Nowy Rok:)
OdpowiedzUsuń