Składniki:
- słoik litrowy kapusty kiszonej (tylko taka kapusta jest dostępna w UK)
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pieprz
- 4 łyżki maggi
- 2 łyżeczki cukru
- łyżka miodu
- 4 łyżki masła
- 2 cebule (pokrojone w piórka)
Kapustę odsączamy i kroimy drobno. Wrzucamy na gorącą patelnię i dodajemy przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i maggi). Podlewamy wodą i prużymy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka (około 1,5 h). Następnie dodajemy cukier, miód, masło i podsmażoną cebulkę. Smażymy razem około 10-15 minut.
Smacznego !
Dawno nie jadłam, ale u mnie zapachniało:)
OdpowiedzUsuńMniami;). Ślicznie wygląda. Pozdrawiamy.
OdpowiedzUsuń