8.10.2016

Linguine Aglio Olio


Składniki:
- 4 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- 12 łyżek oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki płatków chilli
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki (opcjonalnie)
- makaron linguine 250g

1. Makaron gotuje w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam wyciśnięty przez praskę czosnek.

3, Do czosnku dodaje posiekana papryczkę chilli i płatki chilli. Podsmażam na małym ogniu aż czosnek i chilli zmięknie.

4. Odcedzam makaron i dorzucam na patelnie do czosnku i chilli.

5. Mieszam dokładnie i na sam koniec dodaje posiekana pietruszkę.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)