Składniki:
- bułka (może być z poprzedniego dnia, troszkę twardsza)
- usmażone pieczarki z cebulką
- kilka pomidorków koktajlowych
- zielona papryka
- tarty ser (ja użyłam mieszanki mozarelli i cheddara)
- masło
1. Bułkę przekrawam na pół i smaruję masłem.
2. Na bułce układam warstwę usmażonych pieczarek, pomidorki pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę. Posypuję serem.
3. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z termo-obiegiem przez 10-15 minut (aż ser się stopi).
Smacznego!
Niezwykle pysznie one wygladaja ;* :) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńWspaniale chrupkie :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł. Muszę włączyć do mojego repertuaru ;) Robię podobne bułki, ale farsz jest z tuńczyka, cebuli i kukurydzy.
OdpowiedzUsuń