25.10.2017

Chrupiące bułki na śniadanie

Składniki:
- bułka (może być z poprzedniego dnia, troszkę twardsza)
- usmażone pieczarki z cebulką
- kilka pomidorków koktajlowych
- zielona papryka
- tarty ser (ja użyłam mieszanki mozarelli i cheddara)
- masło

1. Bułkę przekrawam na pół i smaruję masłem.

2. Na bułce układam warstwę usmażonych pieczarek, pomidorki pokrojone w ćwiartki i paprykę pokrojoną w kostkę. Posypuję serem.

3. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni z termo-obiegiem przez 10-15 minut (aż ser się stopi).

Smacznego!




3 komentarze:

  1. Niezwykle pysznie one wygladaja ;* :) pozdrawiam i zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł. Muszę włączyć do mojego repertuaru ;) Robię podobne bułki, ale farsz jest z tuńczyka, cebuli i kukurydzy.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)