9.05.2013

Karmelizowane banany w mleku kokosowym


Inspirowałam się TYM przepisem.

Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- puszka mleka kokosowego
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki oleju
- ziarenka wyłuskane z granatu (filmik instruktażowy jak prawidłowo obchodzić się z granatem znajdziecie TUTAJ)

Banany kroimy w ćwiartki i podsmażamy na oleju aż się zarumienią. W rondelku zagotowujemy mleko kokosowe i rozpuszczamy w nim cukier puder. Mleko gotujemy około 5 minut aby troszkę odparowała woda, a następnie wlewamy na patelnię. Wszystko razem dusimy około 3 minuty, ciągle mieszając. 
Banany przekładamy do miseczki, polewamy mlekiem kokosowym i posypujemy ziarenkami wyłuskanymi z granatu.
 


Smacznego !

5 komentarzy:

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)