Składniki:
- 2 filety z miecznika
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- koperek
1. Filety z miecznika myję, przyprawiam solą i pieprzem po obu stronach.
2. Smażę na oliwie po 5 minut z każdej strony.
3. Rybę skrapiam sokiem z cytryny i przystrajam koperkiem. Podaję z ziemniaczkami.
Smacznego !
aż nabrałam ochoty! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie wygląda. Mimo iż nie zawsze coś napiszę, to regularnie tu zaglądam droga Sis!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię Twoją rzetelną, klasyczną kuchnię! ryba wygląda doskonale i chętnie bym ją zjadła:)
OdpowiedzUsuńyammiiiii
OdpowiedzUsuńhttp://www.anjasfashionblog.blogspot.ch
Pyyycha!
OdpowiedzUsuńJeszcze nie jadłam, ale wszystko przede mną ;-)
OdpowiedzUsuńTeż jeszcze nie próbowałam, ale wygląda bardzo zachęcająco! ;)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam miecznika:)
OdpowiedzUsuńJa chyba też nie, wygląda smakowicie:)
OdpowiedzUsuńmmmmmmmmmm jakie pyszcnosci:) musze wypróbować;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie na KONKURS;):):)
http://vixen1990.blogspot.com/2012/09/konkurs.html
rowniez czesto tu zagladam i az mi wstyd ze nigdy nic milego nie pisze :/ robisz proste , pyszne i zdrowe dania :) jestem fanka kuchni i wiernie tu zagladam za kazdym przepisem:)
OdpowiedzUsuńpozdr.