15.09.2012

Miecznik


Składniki:
- 2 filety z miecznika
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
- koperek


1. Filety z miecznika myję, przyprawiam solą i pieprzem po obu stronach.
2. Smażę na oliwie po 5 minut z każdej strony.
3. Rybę skrapiam sokiem z cytryny i przystrajam koperkiem. Podaję z ziemniaczkami.
 





Smacznego !

11 komentarzy:

  1. Bardzo ładnie wygląda. Mimo iż nie zawsze coś napiszę, to regularnie tu zaglądam droga Sis!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię Twoją rzetelną, klasyczną kuchnię! ryba wygląda doskonale i chętnie bym ją zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
  3. yammiiiii

    http://www.anjasfashionblog.blogspot.ch

    OdpowiedzUsuń
  4. Jeszcze nie jadłam, ale wszystko przede mną ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też jeszcze nie próbowałam, ale wygląda bardzo zachęcająco! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja chyba też nie, wygląda smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmmmmmmmmm jakie pyszcnosci:) musze wypróbować;)


    zapraszam do mnie na KONKURS;):):)

    http://vixen1990.blogspot.com/2012/09/konkurs.html

    OdpowiedzUsuń
  8. rowniez czesto tu zagladam i az mi wstyd ze nigdy nic milego nie pisze :/ robisz proste , pyszne i zdrowe dania :) jestem fanka kuchni i wiernie tu zagladam za kazdym przepisem:)
    pozdr.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)