Składniki:
- 40g rukoli
- garść pomidorków koktajlowych
- 3 rzodkiewki
- 3 łyżki kukurydzy
- 50g sera pleśniowego
- 3 łyżki oliwek z zalewy chili
- 2 łyżki oliwy z wyciągiem z bazylii
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
1. Rukolę myję i układam na talerzu. Polewam oliwą i octem balsamicznych.
2. Na liściach układam pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, oliwki i ser pleśniowy.
3. Całość posypuję kukurydzą i świeżo zmieloną solą i pieprzem.
Smacznego!
Smakowite! :-)
OdpowiedzUsuńNie cierpię sera pleśniowego, ale może zastępując go innym nie zmieni się smak aż tak bardzo. Wygląda pysznie:D
OdpowiedzUsuńmyślę że brie albo cheddar też będą super pasować :) można zamiast sera dodać rybkę z puszki lub kurczaka :)
Usuń