14.12.2013

Sałatka z serem pleśniowym

 
Składniki:
- 40g rukoli
- garść pomidorków koktajlowych
- 3 rzodkiewki
- 3 łyżki kukurydzy
- 50g sera pleśniowego
- 3 łyżki oliwek z zalewy chili
- 2 łyżki oliwy z wyciągiem z bazylii
- 2 łyżki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
 
1. Rukolę myję i układam na talerzu. Polewam oliwą i octem balsamicznych.
 
2. Na liściach układam pokrojone pomidorki, rzodkiewkę, oliwki i ser pleśniowy.
 
3. Całość posypuję kukurydzą i świeżo zmieloną solą i pieprzem.


 
Smacznego!


3 komentarze:

  1. Nie cierpię sera pleśniowego, ale może zastępując go innym nie zmieni się smak aż tak bardzo. Wygląda pysznie:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę że brie albo cheddar też będą super pasować :) można zamiast sera dodać rybkę z puszki lub kurczaka :)

      Usuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)