19.08.2013

Ziemniaki pieczone z rozmarynem


Składniki:
- 600 g ziemniaków (obranych, pokrojonych w ćwiartki)
- 3 gałązki rozmarynu
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- pieprz
- sól

Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Układamy na świecącej stronie folii aluminiowej i przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Polewamy oliwą z oliwek i owijamy dokładnie. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni.


 
Smacznego !

4 komentarze:

  1. Ziemniaczki pieczone z rozmarynem to idealne połączenie! robię takie często - są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. Rozmaryn i inne zioła prowansalskie to świetni towarzysze dla pieczonego ziemniaka. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam, mniam :) taki łasuch jak Ja tyle może powiedzieć na ten temat ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie ziemniaczki! Rozmaryn pasuje do nich idealnie :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)