Składniki:
- 600 g ziemniaków (obranych, pokrojonych w ćwiartki)
- 3 gałązki rozmarynu
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Układamy na świecącej stronie folii aluminiowej i przyprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Polewamy oliwą z oliwek i owijamy dokładnie. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 200 stopni.
Smacznego !
Ziemniaczki pieczone z rozmarynem to idealne połączenie! robię takie często - są pyszne!
OdpowiedzUsuńRozmaryn i inne zioła prowansalskie to świetni towarzysze dla pieczonego ziemniaka. Zapraszam do mojej akcji Warzywa psiankowate :)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam :) taki łasuch jak Ja tyle może powiedzieć na ten temat ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ziemniaczki! Rozmaryn pasuje do nich idealnie :)
OdpowiedzUsuń