New York Cheesecake
Składniki:
- 60 g niesłonego masła
- 135 g herbatników (ja użyłam ciastka digestive)
- 500 g sera philadelphia
- 180 g cukru pudru
- 5 łyżek śmietany tortowej
- 30g mąki kukurydzianej
- 4 jajka
1. Masło rozpuszczam, studzę, a następnie mieszam z pokruszonymi ciastkami. Całość ugniatam na dnie formy o średnicy 20 cm.
2. Do miski dodaję ser philadelphia, cukier puder, śmietanę oraz mąkę. Mieszam łyżką na jednolitą masę.
3. Następnie dodaję jajka i miksuję aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
4. Ciasto wlewam do formy. Potrząsam formę aby wyrównać ciasto na wierzchu. Na koniec palcem delikatnie dotykam powierzchni ciasta aby usunąć pęcherzyki powietrza co sprawi że po wyjęciu z piekarnika będzie mieć idealnie płaski wierzch.
Smacznego!
- 4 jajka
1. Masło rozpuszczam, studzę, a następnie mieszam z pokruszonymi ciastkami. Całość ugniatam na dnie formy o średnicy 20 cm.
2. Do miski dodaję ser philadelphia, cukier puder, śmietanę oraz mąkę. Mieszam łyżką na jednolitą masę.
3. Następnie dodaję jajka i miksuję aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
4. Ciasto wlewam do formy. Potrząsam formę aby wyrównać ciasto na wierzchu. Na koniec palcem delikatnie dotykam powierzchni ciasta aby usunąć pęcherzyki powietrza co sprawi że po wyjęciu z piekarnika będzie mieć idealnie płaski wierzch.
Smacznego!
Oj wyglada przeszmacznie!!! :) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńSuper mega idealny i pewnie przepyszny!!
OdpowiedzUsuń