11.06.2012

Karkówka w ciemnym piwie

Składniki:
- 0.5 kg karkówki
- 1 cebula
- puszkę ciemnego piwa
- pół szklanki soku z czarnej porzeczki
- papryka słodka w proszku
- sól
- owoce jałowca
- liść laurowy





1. Karkówkę kroimy na kotlety, obsypujemy solą i obficie papryką po obu stronach.



2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięso aż się zarumieni, następnie przenosimy do rondelka.




3. Cebulę podsmażamy na oleju który pozostał po smażeniu mięsa.



4. Cebulę przenosimy do rondelka, całość zalewamy 1/2 puszki ciemnego piwa i sokiem z czarnej porzeczki. Na sam koniec dodajemy 2 listki laurowe i 3 jagody jałowca. Na małym ogniu prużymy ok 1h 20 min (sos powinien być bardzo gęsty).






Smacznego !

3 komentarze:

  1. Karkówka + piwko = coś genialnego! <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniaam! Moja siostra robi podobnie - uwielbiam!:)

    www.turqusowa.blogspot.com
    Jeżeli podoba Ci się mój blog to proszę o obserwację i komentarze ;)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)