Składniki:
- 120 g wędzonego łososia
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pieprz cayenne
- 100 ml mleka
- 200 g śmietany
- 1 cebula
- łyżka oliwy z oliwek
- 250 g makaronu
1. Na oliwie podsmażam cebulę.
2. Następnie dodaję śmietanę i mleko. Mieszam. Łososia wędzonego kroję drobno i dodaję do sosu śmietanowego. Przyprawiam delikatnie pieprzem cayenne i dodaję posiekaną pietruszkę. Odstawiam na bok.
3. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, a następnie dodaję do sosu. Całość mieszam i przystrajam natką pietruszki.
Smacznego!
Smakowicie:) Mniam:) Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńJak tu się teraz kulinarnie zrobiło i bardzo apetycznie :) nie skomplikowany przepis i będzie go łatwo spróbować :)
OdpowiedzUsuńPynia!!
OdpowiedzUsuńBardzo mi "smakują" Twoje dania :) każda propozycja jest dla mnie do zjedzenia natychmiast! :)))) Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuń