13.06.2012

Tarta owocowo-czekoladowa


Składniki:
- opakowanie ciasta kruchego
- owoce
- 160g czekolady
- 100g śmietany kremówki
- 2 łyżki masła

1. Naczynie na tartę smarujemy masłem i wykładamy ciastem. Całość przykrywamy folią aluminiową i zasypujemy ziarnami fasoli (aby ciasto w czasie pieczenia nie urosło). Ciasto pieczemy w 190 stopniach przez 15 min, następnie zdejmujemy folię z fasolą i pieczemy przez 5 min.

2. Po upieczeniu tartę odstawiam aż ostygnie.
3. W rondelku rozpuszczam masło, następnie dodaję śmietanę kremówkę i czekoladę. Na małym ogniu podgrzewam do całkowitego rozpuszczenia się czekolady.
4. Gdy krem czekoladowy lekko ostygnie wylewam go na tartę, układam owoce i odstawiam do lodówki na ok 3 h.




8 komentarzy:

  1. O to jest to co muszę zrobić :)
    I w tym jest problem wszystko ładne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda zabójczo. koniecznie muszę zrobić!

    OdpowiedzUsuń
  3. OMG a nie powinnaś zmienić nazwy na Proste i PYSZNE gotowanie ?
    :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejuśku.......... jakie mniamuśne smakołyki tutaj u Ciebie!!!!!!!! :D:D:D Normalnie dziękuję że mnie odwiedziłaś.... bo trafiłam do Ciebie........ i oczywiście zostaje :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm, wygląda przepysznie. niestety mam uczulenie na czekoladę.. :C

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)