Składniki:
- 4 steki wołowe
- 1 łyżka zielonego pieprzu
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Przepis na fasolkę znajdziecie TUTAJ.
Steki wołowe przyprawiamy po obu stronach świeżo zmieloną solą i pieprzem. Ziarenka zielonego pieprzu kroimy drobno i obtaczamy w nich mięso (można też zetrzeć troszkę skórki z cytryny). Następnie każdy kawałeczek polewamy oliwą z oliwy, kładziemy na rozgrzaną, "suchą" patelnię i smazymy około 2 minut z każdej strony.
Smacznego !
Mniam! Steki wygladaja przepysznie!
OdpowiedzUsuńWyglądają super.
OdpowiedzUsuńale pyszne Małgosiu te Twoje steki:)
OdpowiedzUsuńMuszę coś kiedyś pokombinować z tym pieprzem:)
OdpowiedzUsuń