Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- panierka Panko KLIK
- tonkatsu sos KLIK
- mąka
- 2 jajka
- olej
- sól
- pieprz
- pół białej kapusty
- majeranek
- sok z cytryny
Kotlety rozbijamy jak na schabowe, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące, jajku i panierce Panko.
Następnie, smażymy na głębokim oleju (pojedynczo) rozgrzanym do 180 stopni, po 4-5 minut z każdej strony.
Kotlety osuszamy z tłuszczu na ręczniczku kuchennym.
Kapustę kroimy drobno, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i majerankiem.
Całe danie dekorujemy sosem tonkatsu.
Smacznego !!
podoba mi się to danie! ciekawe, czy jest kaloryczne..:)
OdpowiedzUsuńNormalnie mnie zatkało. Uwielbiam mięso. Takich cudów jeszcze nie widziałam, ale pojadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuń