15.02.2014

Naleśniki z kiełbasą i cukinią


Składniki:
- 2 cukinie (pokrojone w plasterki)
- 1 cebula (pokrojona w piórka)
- 1 laska kiełbasy (pokrojonej w plasterki)
- 1 zielona papryka (pokrojona w dużą kostkę)
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 kiszone ogórki (pokrojone w kostkę)
- 250g startego sera cheddar
- łyżka masła
- sól
- pieprz
- majeranek
- gałka muszkatołowa
 
1. Naleśniki przygotowuję według przepisu KLIK.
 
2. Na patelni podsmażam kiełbaskę z cebulą. Pod koniec smażenia dodaje łyżkę masła, zmniejszam ogień i przykrywam patelnię pokrywką. Duszę około 10 minut.
 
3. Kiełbasę z cebulą zdejmuję z patelni i na pozostały tłuszcz wrzucam cukinię. Smażę około 10 minut (aż woda z cukinii odparuje).
 
4. Następnie do cukinii dodaję paprykę i smażę około 5 minut. Doprawiam solą.
 
5. Do warzyw dorzucam kiełbasę z cebulą, mieszam dokładnie i doprawiam do smaku (sól, pieprz, majeranek i gałka muszkatołowa).
 
6. Następnie na patelni rozpuszczam troszkę masła i kładę usmażony naleśnik. Na naleśnik układam 2 łyżki farszu, kilka pomidorków i ogórka kiszonego. Całość posypuję obficie żółtym serem.
 
7. Naleśniki smażę po obu stronach aż się zarumienią.




 
Smacznego!

1 komentarz:

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)