23.02.2014

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami

 
 
Inspirowałam sie tym przepisem KLIK.
 
Składniki:
- 4 plastry schabu
- 250g pieczarek (pokrojonych w plasterki)
- sos beszamelowo-serowy (przepis TUTAJ)
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
 
1. Schab myję i osuszam. Następnie obsypuję solą i pieprzem po obu stronach i odstawiam.
 
2. Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę pieczarki lekko doprawione solą.
 
3. Schab obsmażam po obu stronach a następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.
 
4. Przygotowuję sos beszamelowo-serowy do którego na sam koniec dodaję usmażone pieczarki. (jeśli sos jest zbyt gęsty dodaję do niego sok z mięsa który na pewno pojawił się w naczyniu żaroodpornym).
 
5. Schab zalewam dokładnie beszamelem i całość obsypuję na wierzchu parmezanem.
 
6. Całość wkładam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut (tak aby ser sie zarumienił).
 
Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)