Składniki:
- 4 plastry schabu
- 250g pieczarek (pokrojonych w plasterki)
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
1. Schab myję i osuszam. Następnie obsypuję solą i pieprzem po obu stronach i odstawiam.
2. Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę pieczarki lekko doprawione solą.
3. Schab obsmażam po obu stronach a następnie przekładam do naczynia żaroodpornego.
4. Przygotowuję sos beszamelowo-serowy do którego na sam koniec dodaję usmażone pieczarki. (jeśli sos jest zbyt gęsty dodaję do niego sok z mięsa który na pewno pojawił się w naczyniu żaroodpornym).
5. Schab zalewam dokładnie beszamelem i całość obsypuję na wierzchu parmezanem.
6. Całość wkładam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut (tak aby ser sie zarumienił).
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)