Składniki:
- opakowanie szynki parmeńskiej (około 7 plasterków)
- 1 melon
- 150g rukoli
- oliwki
- sos (przepis podawałam TUTAJ)
Melona przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy w wąskie kawałki, wykrawamy ze skórki i owijamy szynką parmeńską.
Smacznego!!
smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńNie lubię prosciutto crudo z melonami- strasznie dziwne połączenie... do tego jeszcze oliwki i rukola, nie jestem pewna czy cztery tak oryginalne i różne smaki razem to odpowiedni wybór. Chociaż włoskie :)
OdpowiedzUsuńjeśli interesujesz się włoskim jedzeniem to możesz zajrzeć na tą notkę- http://epitomy-of-woman.blogspot.com/2011/08/co-wy-wiecie-o-woskim-jedzeniu-i-nowa.html jakby co to nie ja robiłam, tylko taki Włoch z Neapolu, ale postarałam się opisać wszystko :) Pozdrawiam :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńJem od tygodnia na kolację pół melona z "prosciutto crudo":)Jednak dotąd bez oliwek i rukoli,spróbuję i tak:)
OdpowiedzUsuńszynka parmeńska i melon to dla mnie smaki lata, szczególnie, jeżeli melon jest dojrzały i słodki, słodko - słone smaki, fajne:)maja
OdpowiedzUsuńmelon i szynka? ale kombinacja :)
OdpowiedzUsuńświetna przekąska, z przyjemnością bym się poczęstowała
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię sushi :) ale to wygląda bardzo smacowicie :)
OdpowiedzUsuń