24.08.2012

Melon z szynką parmeńską

Składniki:
- opakowanie szynki parmeńskiej (około 7 plasterków)
- 1 melon
- 150g rukoli
- oliwki
- sos (przepis podawałam TUTAJ)

Melona przekrawamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Następnie kroimy w wąskie kawałki, wykrawamy ze skórki i owijamy szynką parmeńską.




 
Smacznego!!

8 komentarzy:

  1. Nie lubię prosciutto crudo z melonami- strasznie dziwne połączenie... do tego jeszcze oliwki i rukola, nie jestem pewna czy cztery tak oryginalne i różne smaki razem to odpowiedni wybór. Chociaż włoskie :)
    jeśli interesujesz się włoskim jedzeniem to możesz zajrzeć na tą notkę- http://epitomy-of-woman.blogspot.com/2011/08/co-wy-wiecie-o-woskim-jedzeniu-i-nowa.html jakby co to nie ja robiłam, tylko taki Włoch z Neapolu, ale postarałam się opisać wszystko :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jem od tygodnia na kolację pół melona z "prosciutto crudo":)Jednak dotąd bez oliwek i rukoli,spróbuję i tak:)

    OdpowiedzUsuń
  4. szynka parmeńska i melon to dla mnie smaki lata, szczególnie, jeżeli melon jest dojrzały i słodki, słodko - słone smaki, fajne:)maja

    OdpowiedzUsuń
  5. melon i szynka? ale kombinacja :)

    OdpowiedzUsuń
  6. świetna przekąska, z przyjemnością bym się poczęstowała

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja też bardzo lubię sushi :) ale to wygląda bardzo smacowicie :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)