Składniki:
ciasto naleśnikowe:
- 3 jajka
- 400-500 ml mleka
- 250 g mąki
- 1 łyżeczkę oleju roślinnego
- szczypta soli
- 250 g pieczarek
- 1 duża cebula
- puszka szpinaku
- starty ser
- szczypiorek do dekoracji
- sól i pieprz
1. Składniki na ciasto naleśnikowe miksuję razem. Jeśli ciasto jest zbyt gęste dodaję troszkę więcej mleka.
2. Na patelnię dodaję kroplę oleju, którą następnie rozprowadzam kuchennym papierowym ręczniczkiem (naleśniki smażone są na prawie suchej patelni!).
3. Pieczarki obieram, kroję w plastry i podsmażam na patelni. Cebulę kroję w drobną kostkę i dodaję do pieczarek. Czekam aż wyparuje woda z pieczarek, następnie dodaję szpinak, sól i pieprz.
4. Farsz nakładam na naleśnik, posypuję serem i zwijam w rolkę. Przed podaniem dekoruję szczypiorkiem.
Smacznego!
kocham wszystkie rzeczy ze szpinakiem :) dziękuję za przepis ♥ :D
OdpowiedzUsuńPyszne!! Jak bosko wygląda szczypiorek:) A tu nie ma:(
OdpowiedzUsuńMój Połówek chętnie zjadłby taki obiadek, tym bardziej , że bardzo lubi szpinak;)
OdpowiedzUsuńtrochę żałuję, że trafiłam na tego bloga w środku nocy. nabrałam przez to apetytu i teraz będę się objadać do rana. pięknie tu. poniekąd aż się czuje zapach tych dań oglądając zdjęcia. :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, ale ci dobrze! Takim obiadkiem to bym nie pogardziła! Pyszny szpinak w naleśnikach... Mniam!
OdpowiedzUsuńRobię od dawna i uwielbiam!:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności, ja dodaję do farszu trochę sera typu Bałkańskiego(z lidla), super połączenie:)
OdpowiedzUsuńthe food looks so yummy! <3
OdpowiedzUsuńxoxo
http://sony-ann.blogspot.com/
muszę wypróbować ;) Nie jest to skomplikowany przepis, a ja jestem beztalenciem niestety kulinarnym, więc mój partner byłby w siódmym niebie, że coś mu przygotowałam ;) Zapraszam do siebie http://annaantje.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńommmm, odkąd kiedyś zjadłam naleśnika ze szpinakiem, teraz nie chcę jeść z niczym innym :)
OdpowiedzUsuńmniam mniam mniam :) same smakowitości aż głodna się zrobiłam :)!
OdpowiedzUsuńJa chyba też nie mam zbytniego talentu do pieczenia
Uwielbiam wszelkie klucha, pierogi i nalesniki! pycha!
OdpowiedzUsuń