Składniki:
- 600 g fasolki szparagowej zielonej
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka pietruszki bardzo drobno pokrojona
1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie około 15 - 20 minut (aż zrobi się miękka).
2. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Smażymy około 5 minut.
Smacznego !
ciekawy pomysl na fasolke!:)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńA u mnie tak przyrządzona fasolka nazywa się fasolką po grecku :) http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/07/fasolka-szparagowa-po-grecku.html
OdpowiedzUsuńBardzo dobre i ładnie się prezentuje w wersji z żółtą fasolką :)
OdpowiedzUsuńIw.
Zajadałam się bardzo podobną fasolką w Paryżu, chętnie zrobię w domu :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie
OdpowiedzUsuńUwielbiamy fasolkę!:)
OdpowiedzUsuńjadłam ostatnio, mniam!
OdpowiedzUsuńmmm uwielbiam fasolkę:):) i plus dla niej jest mega zdrowa..:):)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Mada
Pysznie się zapowiada :). Uwielbiam fasolkę!
OdpowiedzUsuń