Składniki:
- 2 filety z indyka
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki śmietany
- 1/3 kostki masła
- bulion drobiowy (1/4 kostki na 3/4 szklanki wody)
- 3 łyżki zielonego pieprzu
- kasza kuskus
1. Na petalni rozpuszczam masło i na małym ogniu podsmażam indyka. Filety przyprawiam po obu stronach solą i pieprzem.
2. Następnie indyka zdejmuję z patelni a do pozostałego masła dodaję mąkę. Mieszam wszystko dokładnie i podsmażam aż mąka sie zezłoci.
3. Zmniejszam grzanie i powoli dodaję bulion, następnie śmietanę i pieprz. W razie potrzeby doprawiam solą.
Smacznego !
Smakowicie wygląda, z reszta lubie wszystko, co drobiowe ;D
OdpowiedzUsuńIndykpol ma konkurs. Myślę ze spokojnie możesz walczyć o nagrody:)
OdpowiedzUsuńdawno nie jadłam indyka! aż zgłodniałam patrząc na te zdjęcia. Wygląda mega apetycznie:)
OdpowiedzUsuńsos pieprzowy do indyka to dobre połączenie:)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się ten przepis!
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńA u mnie nowy post :)
www.nutellaafashion.blogspot.com
Przepysznie wygląda i pewnie smakuje:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sos pieprzowy! Z indykiem musi smakować doskonale!
OdpowiedzUsuńawww, w takim sosie jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuń