Składniki:
- 450 g makaronu Tortiglioni
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki masła
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 puszka szpinaku
- sól
- pieprz
- 120 ml śmietany
- 150 g mascarpone
- 3 łyżki parmezanu
1. Na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek, następnie dodajemy masło, odciśnięty szpinak i gałkę muszkatołową.
2. Po 5 minutach (jak woda trochę odparuje) przyprawiamy solą i pieprzem.
3. Na koniec dodajemy mascarpone i śmietanę, mieszamy aż całość będzie tworzyć gęsty sos. Doprawiamy do smaku w razie potrzeby.
4. Do sosu wrzucamy ugotowany makaron i parmezan.
Smacznego!
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie to jeden z moich ulubionych. :) Pyszności!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie kremowe makarony, sosy na bazie mascarpone są przepyszne :D
OdpowiedzUsuńbardzo lubię makaron ze szpinakiem! moja ulubiona pasta:)
OdpowiedzUsuńale smaczenie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy!