Składniki:
- schab bez kości
- 250 g truskawek
- masło (do smażenia)
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- imbir
1. Schab kroimy na kotlety i rozbijamy po obu stronach. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
2. Kotlety podsmażamy na maśle.
3. Następnie kotlety ściągamy z patelni i podsmażamy na niej truskawki, które lekko przyprawiamy imbirem. Po chwili dodajemy kotlety i smażymy razem około 5 minut.
Smacznego !
Truskawki ;)
OdpowiedzUsuńtakie połączenie widzę po raz pierwszy, musi być dobre:)
OdpowiedzUsuńwow :O Może być dobre :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i obserwuję, nutellaafashion.blogspot.com
słodkie i mięso? jakoś mi się to nie ima.
OdpowiedzUsuńJestem w szoku i nie wiem co powiedzieć:) Musi byc dobre!
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł, o takim jeszcze nie słyszałam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie łączenie smaków :)
OdpowiedzUsuń