Składniki:
- 2 opakowania krewetek
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki
- pęczek dymek
- ananas
- pół czerwonej papryki
- 2 papryczki chili
- sól
- pieprz
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka octu
- pół łyżeczki imbiru
- pół łyżeczki chili
1. Ananasa przekrawamy wzdłuż, usuwamy rdzeń, a pozostałość wydrażamy łyżeczką i kroimy w kostkę.
2. Na patelni podsmażamy pokrojone dymki, papryką i papryczki chili. Następnie dodajemy krewetki, kukurydzę, fasolkę oraz ananasa. Przyprawiamy solą, pieprzem, miodem z octem, chili i imbirem. Na małym ogniu dusimy około 20 minut.
3. Całość mieszamy dokładnie z ryżem i przyprawiamy do smaku.
Smacznego !
!! Przepiękne, świetne na jakąś rocznicową kolacyjkę w domu:)
OdpowiedzUsuńBoziu Boziu, to musi byc boskie! <3
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie <3
OdpowiedzUsuńpiękny ananas! fotogeniczny!
OdpowiedzUsuńMam problem z połączeniami obiadowymi ze "słodkim", ale wygląda zjawiskowo:)
OdpowiedzUsuńHej! nominowałam Ciebie, zajrzyj proszę do mnie i zobacz szczegóły:)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe, wygląda przepysznie, ja bardzo często przygotowuje tak,ale w papryce lub cukinii.
OdpowiedzUsuń