11.11.2012

Ryż z krewetkami w ananasowej łódeczce

 

Składniki:
- 2 opakowania krewetek
- puszka kukurydzy
- puszka fasolki
- pęczek dymek
- ananas
- pół czerwonej papryki
- 2 papryczki chili
- sól
- pieprz
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżka octu
- pół łyżeczki imbiru
- pół łyżeczki chili

 
1. Ananasa przekrawamy wzdłuż, usuwamy rdzeń, a pozostałość wydrażamy łyżeczką i kroimy w kostkę.
 
 
2. Na patelni podsmażamy pokrojone dymki, papryką i papryczki chili. Następnie dodajemy krewetki, kukurydzę, fasolkę oraz ananasa. Przyprawiamy solą, pieprzem, miodem z octem, chili i imbirem. Na małym ogniu dusimy około 20 minut.
 
3. Całość mieszamy dokładnie z ryżem i przyprawiamy do smaku.
 
 
 
Smacznego !




7 komentarzy:

  1. !! Przepiękne, świetne na jakąś rocznicową kolacyjkę w domu:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Boziu Boziu, to musi byc boskie! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam problem z połączeniami obiadowymi ze "słodkim", ale wygląda zjawiskowo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hej! nominowałam Ciebie, zajrzyj proszę do mnie i zobacz szczegóły:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo pomysłowe, wygląda przepysznie, ja bardzo często przygotowuje tak,ale w papryce lub cukinii.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)