29.09.2012

Ryż z pesto

Składniki:
- 3 łyżki pesto
- 120 g pomidorków koktajlowych
- 100 g mozzarelli
- 150 g ryżu (suchego)
 
Ryż gotujemy i przekładamy do miski. Dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojoną mozzarellę i pomidorki. Można jeść na zimno i na ciepło.
 
 
 
Smacznego !

14 komentarzy:

  1. super jedzenie zwlaszcza ze bez miesa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pesto, pomidory, mozarella i ryż - prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wykorzystałaś dzisiaj mój przepis? Jeśli tak to czekam na relację ;)

      Usuń
    2. Cieszę się, że wypróbowałaś mój przepis i że smakowało ;).

      Usuń
  3. Czuję się trochę niedoinformowana... Jakie to pesto? Bo jest ich wiele rodzai, każde o innym smaku, są pesto pomidorowe, oliwkowe, z bazylii, pistacjowe i wiele wiele innych, może trochę precyzyjniej? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. użyłam pesto z bazylii, ale wydaje mi się że każde inne też bedzie pasowało :)

      Usuń
  4. dobre smaki, klasyczne i bardzo dobre:)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm. mniam ;)
    zapraszam do mnie ;>

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja jem pesto ze wszystkim; z ryzem, makaronem, chlebem, tostami grzankami, kasza itd... proste o szybkie :)
    Ps: ostatnio wchodze do biedry i pytam gdzie jest pesto, a babka zdezorientowana, nswet nie wiedziala co to XD
    Dzieki za przepis, moze byc ciekawy

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)