13.09.2012

Schab z truskawkami


Składniki:
- schab bez kości
- 250 g truskawek
- masło (do smażenia)
- sól
- pieprz
- słodka papryka
- imbir
 
 


 

1. Schab kroimy na kotlety i rozbijamy po obu stronach. Przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
 



2. Kotlety podsmażamy na maśle.
 

 
 
3. Następnie kotlety ściągamy z patelni i podsmażamy na niej truskawki, które lekko przyprawiamy imbirem. Po chwili dodajemy kotlety i smażymy razem około 5 minut.







Smacznego !

7 komentarzy:

  1. takie połączenie widzę po raz pierwszy, musi być dobre:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow :O Może być dobre :D
    Pozdrawiam i obserwuję, nutellaafashion.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. słodkie i mięso? jakoś mi się to nie ima.

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem w szoku i nie wiem co powiedzieć:) Musi byc dobre!

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo ciekawy pomysł, o takim jeszcze nie słyszałam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam takie łączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)