01.11.2012

Conchiglioni rigati z cukinią

 
Składniki:
- puszka pomidorów
- sos tabasco
- 12 muszelek makaronu
- 2 papryki
- paremezan
- pół opakowania serka Ricotta
- 3 sukinie
- 3 duże grzyby
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
 
1. W rondelku podsmażamy na oliwie ząbek czosnku. Następnie dodajemy pomidory i pokrojoną w paski paprykę. Przyprawiamy solą i pieprzem, oraz dodajemy kilka kropel tabasco. Całość gotujemy około 20 min aż sos zgęstnieje.
 
2. Na patelni podsmażamy 2 ząbki czosnku, dodajemy cukinię i grzyby. Gdy cukinia jest już miękka rozdrabniamy ją w blenderze. Następnię dodajemy serek Ricotta i dużo parmezanu.
 
3. Do naczynia żaroodpornego przekładamy sos pomidorowo-paprykowy i na jego wierzchu układamy nadziane farszem cukiniowym ugotowane al dente muszle. Całość posypujemy dużą ilością parmezanu i pieczemy w piekarniku przez 20 minut (200 stopni).
 
 
 
 
 
 
 
Smacznego !

7 komentarzy:

  1. WOW! Nauczę się od Ciebie gotować po włosku;)!

    OdpowiedzUsuń
  2. ooo cos dla mnie wkoncu :) bo bez mieska :)super tak wlasnie myslalam zeby nadziac czyms te muszle..ale moja fantazka kulinarna jest baardzo skromna..

    chlopaki nadal pozostali miesozerni wiec dania z miesem nadam sa w moim zainteresowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak to smakowicie wygląda! mniam! :3

    OdpowiedzUsuń
  4. super:)
    bardzo smakowicie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ostatnio myślałam też, żeby zrobić takie nadziewane muszle :D

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)