17.06.2012

Szaszłyki wieprzowe

Składniki:
- 0.5 kg polędwicy wieprzowej
- 250 g boczku wędzonego
- pieprz
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki (lub bazylia)




1. Wieprzowinę kroję w kostkę i przyprawiam pieprzem. Boczek kroję w paski na których układam kostki mięsa i przystrajam pietruszką. Całość zwijam i nadziewam na patyczki (po 6 rolek na patyczek).







2. Szaszłyki smażę na oliwie po 5 min z każdej strony, a następnie wkładam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 min. 



3. Podaję z frytkami które doprawiam solą, pieprzem i papryką.



 
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Przepyszne, na pewno zrobię!!

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam pysznosci:)

    http://vixen1990.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Achhhhhhhhhhhhhh..... normalnie dzisiaj zapodaje :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Kochana właśnie jestem pooooooooooo.... szaszłykach!!!!!!!! MIODZIO!!! :D:D:D Ja dodałam włoski bekon.... i wyszły również niesamowite!!! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Szaszłyczki to coś , co uwielbiam:) na pewno wypróbuje Twojego przepisu!

    OdpowiedzUsuń
  6. Swego czasu takie pyszności jadłam w najlepszej willi w Jastarni. Niebo w gębie. http://www.nr1jastarnia.pl/restauracja.html

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)