24.07.2012

Zapiekany kabaczek

 
Składniki:
- duży kabaczek
- 400 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 papryczka chili
- pomidorki koktajlowe
- pesto 
- 300 g żółtego sera
- sól
- pieprz


1. Kabaczka przecinamy wzdłuż i usuwamy środek, solimy i wkładamy do lodówki.


2. Wszystkie składniki myjemy i drobno kroimy (także usunięty środek z kabaczka).




3. Farsz doprawiamy do smaku.
4. Kabaczka wyciągamy z lodówki i jednorazowym ręczniczkiem kuchennym usuwamy wodę ze środka.
5. Następnie wnętrze smarujemy pesto i posypujemy żółtym serem. Do tak przygotowanej "foremki" wkładamy farsz.



6. Kabaczki pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, następnie posypujemy na wierzchu serem i pieczemy kolejne 10 minut.


 
Smacznego !

11 komentarzy:

  1. Chyba sama zrobię sobie takie cudo Sis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda przepysznie :) Ostatnio robiłam zapiekane cukinie, ale nie wyglądały tak dobrze jak Twój kabaczek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bosko ^.^
    Musiał pięknie pachnieć ^.^
    Jutro musze spróbować.
    Pozdrawiam Kosti xoxoxoxo

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepięknie wygląda i pewnie smakuje! (ale masz fajną kuchenkę).

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pomysłowo - jeszcze w ten sposób nigdy nie przyrządzałam kabaczka :) wow !! na pewno spróbuję-uwielbiam takie inspiracje kuchenne :) pozdrawiam,

    OdpowiedzUsuń
  6. A ja zrobiłam z bakłażanem, pycha!!!!

    Iw.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)