17.01.2013

Katsudon - japoński kotlet schabowy

 
 
Składniki:
- 4 kotlety schabowe
- panierka Panko KLIK
- tonkatsu sos KLIK
- mąka
- 2 jajka
- olej
- sól
- pieprz
- pół białej kapusty
- majeranek
- sok z cytryny

 


Kotlety rozbijamy jak na schabowe, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące, jajku i panierce Panko.



Następnie, smażymy na głębokim oleju (pojedynczo) rozgrzanym do 180 stopni, po 4-5 minut z każdej strony.



Kotlety osuszamy z tłuszczu na ręczniczku kuchennym.



Kapustę kroimy drobno, przyprawiamy oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i majerankiem.
Całe danie dekorujemy sosem tonkatsu.


Smacznego !!

2 komentarze:

  1. podoba mi się to danie! ciekawe, czy jest kaloryczne..:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Normalnie mnie zatkało. Uwielbiam mięso. Takich cudów jeszcze nie widziałam, ale pojadłabym z przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)