10.03.2013

Schab w sosie sojowo-imbirowym


Inspirowałam się TYM przepisem i z czystym sumieniem mogę napisać że jest rewelacyjny!!!
Składniki:
- 4 kotlety schabowe (rozbite)
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki imbiru
- 100 ml sosu sojowego
- 4 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
- pieprz
- 5 kuleczek owocu jałowca
- 3 łyżki oleju

1. Kotlety schabowe rozbijam i obsypuje pieprzem po obu stronach (nie używam soli ponieważ sos sojowy jest wystarczająco słony).
 
2. W naczyniu żaroodpornym mieszam sos sojowy, miód, czosnek, olej, imbir i dodaje owoce jałowca.
 
3. Do marynaty dodaję mięso, każdy kotlet dokładnie obtaczam w mieszance.
 
4. Piekę w zamkniętym naczyniu przez 40 min w temp. 200 stopni.


Smacznego !!

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. i jest bardzo dobry :) oczywiście polecam go wszystkim którzy lubią eksperymentować, pozdrawiam

      Usuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)