02.10.2013

Hiszpański kurczak

 
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka (przekrojone wzdłuż)
- 1 kostka rosłowa (rozpuszczona w 500 ml wrzatku)
- 170g ryżu do Paelli
- 1 łyżka wędzonej papryki w proszku
- 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
- 100g mrożonego groszku
- odrobina oleju do smażenia
- biały pieprz
 
1. W woku rozgrzewam olej i podsmażam piersi z kurczaka na złoty kolor (około 5 minut). Przyprawiam odrobiną białego pieprzu.
 
2. Następnie dodaję ryż, paprykę i paprykę w proszku. Mieszam dokładnie aby wszystkie składniki obtoczyły się wędzoną papryką.
 
3. Dodaję bulion, zagotowuję i skręcam gaz. Gotuję pod przykryciem przez około 15 minut mieszając od czasu do czasu.
 
4. Kiedy ryż całkowicie wchłonie bulion dodaję groszek. Gotuję jeszcze 5 minut, przyprawiam do smaku.


 
Smacznego !
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)