01.01.2014

Brownie


 Składniki:
- szklanka cukru
- 170g mąki
- 6 jajek
- kostka masła
- 3 tabliczki czekolady (2 gorzkie i 1 mleczna)
 
1. W rondelku na małym ogniu rozpuszczam masło i czekoladę.
 
2. Do dużej miski wybijam 6 jajek i cukier. Miksuję. Następnie dodaję mąkę i całość dokładnie miksuję.
 
3. Do miski dodaję rozpuszczone masło i czekoladę. Miksuję około 5 minut, tak aby powstała jednolita masa.
 
4. Ciasto wylewam na suchą blachę. Piekę przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
(ciasto nie powinno wyrosnąć, w środku może być wilgotne)

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Uwielbiam brownie! Czekoladowe ciasto zawsze świetnie się sprawdza :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale pyszotka ,a u mnie pustki ...pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)