07.12.2012

Łosoś w porach

Przepis podejrzałam u Fashionable :)
 
 
Składniki:
- 2 filety z łososia
- 1 limonka
- 1 duży por
- 150 ml śmietany
- sól
- pieprz
- kuskus (przygotowanie TUTAJ)
- oliwa z oliwek
 
Łososia przyprawiamy świeżo zmieloną solą i pieprzem. Układamy na folii aluminiowej, polewamy oliwą z oliwek i skrapiamy sokiem z limonki. Zapiekamy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.
 

 
 
Na oliwie podsmażamy pokrojony por. Robimy to na bardzo małym ogniu, tak długo aż zrobi się miękki. Dodajemy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dusimy około 5 minut.
 

 
 
 
Smacznego !

3 komentarze:

  1. no i mam kolejne danie dzieki tobie z rybka :) a zamiast lososia moze byc inna swieza?

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)