03.12.2012

Poached eggs - jajka inaczej


Składniki:
- 3 jajka
- 1 łyżka octu
- sól
- pieprz
 
W woku zagotowujemy wodę z octem. Na wrzątek wlewamy pojedynczo każde jajko. Jeżeli białko się trochę rozleje, delikatnie łyżką przesuwamy w stronę żółtka, tak aby całe jajko zajmowało jak najmniejszą powierzchnię. Gotujemy około 3 minuty jeśli chcemy aby żółtko było lejące, lub 5 minut aby było ścięte. Następnie wyjmujemy na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru wody.
 
 
 
 
 
Smacznego!


3 komentarze:

  1. ostatnio robiłam takie w zupie grzybowej :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. O ja cie! Mi sie tak nigdy nie udaja, zawsze musze uciekac sie do oszustwa :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)