09.05.2013

Karmelizowane banany w mleku kokosowym


Inspirowałam się TYM przepisem.

Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- puszka mleka kokosowego
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki oleju
- ziarenka wyłuskane z granatu (filmik instruktażowy jak prawidłowo obchodzić się z granatem znajdziecie TUTAJ)

Banany kroimy w ćwiartki i podsmażamy na oleju aż się zarumienią. W rondelku zagotowujemy mleko kokosowe i rozpuszczamy w nim cukier puder. Mleko gotujemy około 5 minut aby troszkę odparowała woda, a następnie wlewamy na patelnię. Wszystko razem dusimy około 3 minuty, ciągle mieszając. 
Banany przekładamy do miseczki, polewamy mlekiem kokosowym i posypujemy ziarenkami wyłuskanymi z granatu.
 


Smacznego !

5 komentarzy:

  1. Mam ochotę na taką właśnie kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale Ty masz pomysły!:) Mleko kokosowe brzmi cudnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Interesujące i bardzo oryginalne. Ciekawa jestem, jak smakowały :)

    OdpowiedzUsuń
  4. mniam mniam mniam muszę wypróbować :D

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)