22.07.2013

Kiszona kapusta zasmażana na słodko


Składniki:
- słoik litrowy kapusty kiszonej (tylko taka kapusta jest dostępna w UK)
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pieprz
- 4 łyżki maggi
- 2 łyżeczki cukru
- łyżka miodu
- 4 łyżki masła
- 2 cebule (pokrojone w piórka)


Kapustę odsączamy i kroimy drobno. Wrzucamy na gorącą patelnię i dodajemy przyprawy (ziele angielskie, liście laurowe, pieprz i maggi). Podlewamy wodą i prużymy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka (około 1,5 h). Następnie dodajemy cukier, miód, masło i podsmażoną cebulkę. Smażymy razem około 10-15 minut.
 


Smacznego !

3 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam, ale u mnie zapachniało:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pozdrawiam serdecznie i gratuluję smacznego bloga!

    Chciałabym zaprosić Ciebie na stronę znajdzprzepisy.pl oraz do dodania swojego bloga na listę TOP BLOGI, gdzie dołączyło już ponad 1400 blogerów z Polski! Nasze strony są już dostępne w 37 krajach i jesteśmy drugą co do wielkości wyszukiwarką przepisów kulinarnych na świecie!

    Byłoby mi bardzo miło, jakby i Twoje przepisy znalazły się u nas i tym samym trafiły do jeszcze większego grona odbiorców :)
    Aby znaleźć się na liście Top Blogi wystarczy tylko zarejestrować swój blog tutaj: http://www.znajdzprzepisy.pl/dodaj-blog

    Życzę miłego popołudnia!

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniami;). Ślicznie wygląda. Pozdrawiamy.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)