Składniki:
- 0.5 kg polędwicy wieprzowej
- 250 g boczku wędzonego
- pieprz
- oliwa z oliwek
- natka pietruszki (lub bazylia)
1. Wieprzowinę kroję w kostkę i przyprawiam pieprzem. Boczek kroję w paski na których układam kostki mięsa i przystrajam pietruszką. Całość zwijam i nadziewam na patyczki (po 6 rolek na patyczek).
2. Szaszłyki smażę na oliwie po 5 min z każdej strony, a następnie wkładam do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 min.
3. Podaję z frytkami które doprawiam solą, pieprzem i papryką.
Smacznego!
Mój mąż byłby zachwycony!:)
OdpowiedzUsuńPrzepyszne, na pewno zrobię!!
OdpowiedzUsuńmniam pysznosci:)
OdpowiedzUsuńhttp://vixen1990.blogspot.com
Achhhhhhhhhhhhhh..... normalnie dzisiaj zapodaje :D:D:D
OdpowiedzUsuńKochana właśnie jestem pooooooooooo.... szaszłykach!!!!!!!! MIODZIO!!! :D:D:D Ja dodałam włoski bekon.... i wyszły również niesamowite!!! :D
OdpowiedzUsuńSzaszłyczki to coś , co uwielbiam:) na pewno wypróbuje Twojego przepisu!
OdpowiedzUsuńSwego czasu takie pyszności jadłam w najlepszej willi w Jastarni. Niebo w gębie. http://www.nr1jastarnia.pl/restauracja.html
OdpowiedzUsuń