29.07.2012

Fasolka po francusku

 
Składniki:
- 600 g fasolki szparagowej zielonej
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- natka pietruszki bardzo drobno pokrojona


1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie około 15 - 20 minut (aż zrobi się miękka).
2. Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
3. Dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
4. Smażymy około 5 minut.





Smacznego !

10 komentarzy:

  1. ciekawy pomysl na fasolke!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. A u mnie tak przyrządzona fasolka nazywa się fasolką po grecku :) http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2012/07/fasolka-szparagowa-po-grecku.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo dobre i ładnie się prezentuje w wersji z żółtą fasolką :)
    Iw.

    OdpowiedzUsuń
  4. Zajadałam się bardzo podobną fasolką w Paryżu, chętnie zrobię w domu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm uwielbiam fasolkę:):) i plus dla niej jest mega zdrowa..:):)
    Pozdrawiam, Mada

    OdpowiedzUsuń
  6. Pysznie się zapowiada :). Uwielbiam fasolkę!

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)