23.09.2012

Indyk w sosie pieprzowym

Składniki:
- 2 filety z indyka
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki śmietany
- 1/3 kostki masła
- bulion drobiowy (1/4 kostki na 3/4 szklanki wody)
- 3 łyżki zielonego pieprzu
- kasza kuskus

1. Na petalni rozpuszczam masło i na małym ogniu podsmażam indyka. Filety przyprawiam po obu stronach solą i pieprzem.

2. Następnie indyka zdejmuję z patelni a do pozostałego masła dodaję mąkę. Mieszam wszystko dokładnie i podsmażam aż mąka sie zezłoci.

3. Zmniejszam grzanie i powoli dodaję bulion, następnie śmietanę i pieprz. W razie potrzeby doprawiam solą.

 
 
 
Smacznego !


9 komentarzy:

  1. Smakowicie wygląda, z reszta lubie wszystko, co drobiowe ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Indykpol ma konkurs. Myślę ze spokojnie możesz walczyć o nagrody:)

    OdpowiedzUsuń
  3. dawno nie jadłam indyka! aż zgłodniałam patrząc na te zdjęcia. Wygląda mega apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. sos pieprzowy do indyka to dobre połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowicie wygląda!

    A u mnie nowy post :)
    www.nutellaafashion.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  6. Przepysznie wygląda i pewnie smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam sos pieprzowy! Z indykiem musi smakować doskonale!

    OdpowiedzUsuń
  8. awww, w takim sosie jeszcze nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)