22.03.2013

Penne serowo-szpinakowe


Składniki:
- 250 g makarony penne
- 90 g świeżego szpinaku
- 150 ml śmietany
- 70 g gorgonzoli
- 110 g camemberta
- 70 g sera cheddar
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła
- szczypta pieprzu


1. Na patelni rozpuszczam masło i lekko podsmażam przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Następnie dodaję świeży szpinak i podsmażam aż zredukuje mi się jego objętość.

3. Dodaję gorgonzolę i śmietanę. Gotuję, aż sos zgęstnieje.

4. Dodaję cheddar i szczyptę pieprzu.

5. Na sam koniec wrzucam ugotowany makaron i camembert. Mieszam wszystko dokładnie.




Smacznego !

4 komentarze:

  1. Znam to, swojego czasu jadłam 5 razy w tygodniu!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda samcznie ale chyba mego lubego na to nie namówię

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale super, że do Ciebie trafiłam! Mam nadzieję, że Twój blog będzie mi pogadał, jak nie będę mieć pojęcia co zrobić na obiad :)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)