Składniki:
- 250 g makarony penne
- 90 g świeżego szpinaku
- 150 ml śmietany
- 70 g gorgonzoli
- 110 g camemberta
- 70 g sera cheddar
- 2 ząbki czosnku
- łyżka masła
- szczypta pieprzu
1. Na patelni rozpuszczam masło i lekko podsmażam przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Następnie dodaję świeży szpinak i podsmażam aż zredukuje mi się jego objętość.
3. Dodaję gorgonzolę i śmietanę. Gotuję, aż sos zgęstnieje.
4. Dodaję cheddar i szczyptę pieprzu.
5. Na sam koniec wrzucam ugotowany makaron i camembert. Mieszam wszystko dokładnie.
Smacznego !
brzmi pysznie
OdpowiedzUsuńZnam to, swojego czasu jadłam 5 razy w tygodniu!:))
OdpowiedzUsuńwygląda samcznie ale chyba mego lubego na to nie namówię
OdpowiedzUsuńAle super, że do Ciebie trafiłam! Mam nadzieję, że Twój blog będzie mi pogadał, jak nie będę mieć pojęcia co zrobić na obiad :)
OdpowiedzUsuń