Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki tymianku
- 1 łyżka miodu
- sok z 1/2 limonki + starta skórka
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę)
1. W naczyniu żaroodpornym mieszamy olej, miód, tymianek, sok/skórkę z limonki i czosnek.
2. Pierś z lurczaka przyprawiamy po obu stronach solą i pieprzem.
3. Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego i dokładnie pokrywamy marynatą.
4. Pieczemy przez około 50 min w temperaturze 190 stopni (co 10 minut obracamy pierś na drugą stronę).
Kurczak idealnie pasuje do szparagów przygotowanych na parze.
Smacznego !
Ooo, masz jeszcze szparagi? Zazdroszczę! :)
OdpowiedzUsuń