08.09.2013

Gulasz po węgiersku

 
Składniki:
- 400g mięsa (może być wołowina, łopatka, karkówka) ja użyłam schabu
- 2 średnie marchewki (pokrojone w paseczki)
- puszka pomidorów
- 2 cebule (pokrojone w piórka)
- 1 czerwona papryka (pokrojona w kostkę)
- 1 zielona papryka (pokrojona w kostkę)
- sól
- pieprz
- chili w proszku (1 łyżeczka)
- majeranek (1/2 łyżeczki)
- kostka rosołowa (rozpuszczona 1/2 szklanki wrzątku)
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek do smażenia
 
1. Na patelni podsmażamy mięso, a następnie dodajemy cebulę i czosnek.
2. Gdy cebula ładnie się skarmelizuje dodajemy wszystkie warzywa i przyprawy. Całość zalewamy wodą z rozpuszczoną kostką rosołową i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez około 50 minut.


 
Smacznego !

2 komentarze:

  1. Uwielbiam węgierską kuchnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. takiego gulaszu dawno nie jadłam, dobrze że mi o nim przypomniałaś;)

    OdpowiedzUsuń

Thank you very much for visiting my blog and all of the comments :)